Forskellen på botox og fillers

Er du i tvivl om, hvad forskellen på Botox og Filler er, og hvilken behandling der bedst kan hjælpe dig? Så har vi kort skitseret de overordnede kendetegne ved de to behandlinger nedenfor. Du kan klikke dig ind på den enkelte behandling for at læse mere.

 

Fillers
Filler er en gel, som primært anvendes til at skabe volumen med. For eksempel i læberne, på hagen eller ved kindbenene. Men hvad mange måske ikke er klar over er, at filler også kan udfylde dybere rynker i huden, dog uden at påvirke musklerne eller ansigtets mimik.

Fillers er et fyldstof som hovedsageligt består af vand og Hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Hyaluronsyren i fillers minder meget, om den vi selv har i vores krop, hvilket betyder, at det derfor oftest altid accepteres i ens eget væv, og derfor sjældent resulterer i allergiske reaktioner. Kroppen optager gradvist stoffet, og nedbryder det efter 6 – 18 måneder, hvor det derefter er helt ude af kroppen. Behandlingen skal derefter gentages hvis du ønsker at bibeholde resultatet.

Botox
Botox er et toksin, der nedsætter musklernes evne til at trække sig sammen og danne rynker i huden. Botox virker derfor på aktive rynker. Botox sprøjtes ind i den ansigtsmuskel, der er forbundet til den rynke der ønskes fjernet eller reduceret. Således afslappes musklen, og resultatet er et glat og rynkereduceret område. Behandling med Botox er således effektivt til at fjerne og reducere rynker og fuger i ansigtet med. Resultatet af en Botox behandling holder sædvanligvis i 3-6 måneder. Behandlingen skal derefter gentages hvis du ønsker at bibeholde resultatet.

Botox er desuden en medicinsk lægemiddel, der kan afhjælpe flere forskellige kropslige gener, som for eksempel blandt andet både spasmer og svedbehandlinger. 

Behandling med både filler og botox
Filler og botox er altså to forskellige behandlinger, der på hver sin måde kan hjælpe dig til et mere friskt og yngre udseende. Botox afslapper musklen, og derfor bruges det oftest til at fjerne rynker i panden, ved munden eller ved øjnene med. Filler derimod giver volumen og fylde, og kan korrigere asymmetri i ansigtet. Derfor bruges det mest til læber, kinder, hage, næse og kæbelinje. Begge behandlinger kan stå alene, men de kan også kombineres.

Når man behandler med både botox og fillers, kan det give rigtig flotte resultater. De to produkter kombineret kan skabe en synergi, som giver naturligt smukke resultater, som frisker hele ansigtet op. Botox kan for eksempel fjerne en rynke, men når musklen bliver afslappet, kan der stadig være en lille fordybning tilbage i huden, og den kan filleren gå ind og fjerne. Ved en sådan kombinationsbehandling kan man opnå rigtig gode resultater.

Der er mange muligheder, og derfor står vores dygtige kosmetiske sygeplejersker altid klar til at hjælpe dig med at finde lige netop den behandling, der vil være mest optimal i forhold til det resultat, som du ønsker.

Hvis du stadigvæk er i tvivl om, hvilken af de to behandlinger der vil være den bedste for dig, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores behandlinger.

 

Kinder og rynker før og eter behandling med botox og fillers
Botox og filler behandlinger kan også kombineres, hvis man ønsker det bedste fra begge verdener. 
Kontaktinfo SMUKKLINIK smuk dame

Kontakt Smukklinik by PHD

Vi er altid klar til at vejlede dig om den rigtige behandling. Kontakt os på tlf. 39 64 19 49