Øjenlågsoperation

Tunge eller slappe øjenlåg kan være medfødt, skyldes et lavt siddende øjenbryn eller udvikle sig over tid grundet slap hud eller overskydende fedt.

Hvad er en øjenlågsoperation?

Slap og hængende øjenlågshud, (uden at det er synsforstyrrende), kan dette afhjælpes med en øjenlågsoperation, hvor en del af øjenlågshuden fjernes. Tilsvarende kan slap hud i nedre øjenlåg (poser under øjnene) blive hjulpet af en kirurgisk opstramning af huden i nedre øjenlåg. Ved operationen fjernes, efter udmåling, et passende stykke tenformet hud på øjenlåget. I forbindelse med hudfjernelsen kan det blive aktuelt også at operere for fedtbrok fra øjenhulen, hvis dette er aftalt. 

Operationen udføres enten i lokal eller fuld bedøvelse og varer cirka 1 time.
Hvis du er blevet opereret i fuld bedøvelse, vil indlæggelsestiden sædvanligvis være ½ - 1 døgn. Hvis du er blevet opereret i lokalbedøvelse, er du klar til at tage hjem samme dag. Du vil blive tilbudt at sidde og hvile dig i venteværelset, indtil du er klar til at tage hjem (for eksempel med en ledsager eller egen chauffør). 


På Privathospitalet Danmark kan du få foretaget en øjenlågsoperation

Inden en operation vil der altid først være en forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil vores plastikkirurg bedømme om en øjenlågsoperation er det bedste for dig, og planlægge dit videre behandlingsforløb. Til forundersøgelsen vil du også blive fotograferet til et før-billede for fotografisk dokumentation. Der vil blive taget et efter-billede 3-6 måneder efter operationen.

 

PrivatHospitalet Danmark giver dig optimal tryghed gennem forløbet med en øjenlågsoperation

Du skal føle dig helt tryg hos os, og derfor sørger vi for at være med dig hele vejen igennem processen. Vi sørger for at du får al nødvendig information med hjem, og at du altid kan komme i kontakt med os, hvis du har nogen spørgsmål efterfølgende. Vi tilbyder dig også ambulant kontrol tre til seks måneder efter operationen med klinisk fotografering. Denne kontroltid aftales normalt i forbindelse med at trådene eller dræn bliver fjernet.

 

Læs mere i vores pjece om øjenlågsoperation

Betingelser for operationen

Personen er over 18 år

Personen har modtaget alt skriftlig information (om operation, sædvanlig forløb, risiko for bivirkninger og komplikationer, samt muligheden for at medbringe bisidder)

Personen har haft mindst en uges betænkningstid

Personen har givet samtykke til lægens behandlingsplan