Abdominalplastik

I forbindelse med graviditet eller større vægttab, kan der opstå hængende maveskind som kan fjernes kirurgisk.

Hvad er abdominalplastik?

Abdominalplastik er en operation der fjerner overskydende hud med henblik på opstramning af bugvæggen på kosmetisk grundlag. Overskydende hud fjernes og fedt fra partiet mellem navle og skamben. Huden opadtil på maven underskæres således, at den kan trækkes ned, efter at navlen er skåret fri i hudniveau.
Er det på forhånd aftalt, foretages samtidigt en opstramning af bugmuskulaturen eller en fedtsugning.

Operationen udføres i fuld bedøvelse og varer godt 2 timer. Indlæggelsestiden er sædvanligvis et døgn.

På Privathospitalet Danmark kan du få foretaget en abdominalplastik operation

Vi anbefaler at operationen udsættes til at man har fået børn, da graviditet efter en overstået abdominalplastik kan påvirke det kosmetiske resultat. Dog kan en graviditet sagtens gennemføres.

Før operation

Inden en operation vil der være en forundersøgelse, hvor plastikkirurgen vil undersøge om en abdominalplastik kan være løsningen for dig, og hvordan dit behandlingsforløb skal foregå. Plastikkirurgen vil også undersøge bugvæggen med henblik på, om der foreligger en svækkelse af muskler og bindevæv, som eventuelt bør behandles i forbindelse med operationen.

Til forundersøgelsen bliver der fotograferet til et før-billede for fotografisk dokumentation og 3-6 måneder efter operationen bliver der taget et efter-billede.

PrivatHospitalet Danmark giver dig optimal tryghed gennem forløbet med en abdominalplastik operation

Du skal føle dig helt tryg hos os, og derfor sørger vi for at være med dig hele vejen igennem processen. Vi sørger for at du får al nødvendig information med hjem, og at du altid kan komme i kontakt med os, hvis du har nogen spørgsmål efterfølgende. Vi tilbyder dig også ambulant kontrol tre til seks måneder efter operationen med klinisk fotografering. Denne kontroltid aftales normalt i forbindelse med at trådene eller dræn bliver fjernet.

Læs mere i vores pjece om abdominalplastik

Betingelser for operationen

Personen er over 18 år

Personen har modtaget alt skriftlig information (om operation, sædvanlig forløb, risiko for bivirkninger og komplikationer, samt muligheden for at medbringe bisidder)

Personen har haft mindst en uges betænkningstid

Personen har givet samtykke til lægens behandlingsplan